Transport- en opslagkosten besparen met Ice Pack XL
InterFresh Concepts is de ontwikkelaar van Ice Pack XL; een flexibele koelmat die op locatie in een waterbad automatisch volloopt en verandert in een gelemulsie. Na het invriezen van de koelmat ontstaat een gel-ijs die verse vis tot wel drie dagen kan koelen op een continue temperatuur van 0 graden Celsius, afhankelijk van de isolatiewaarde van het verpakkingsmateriaal. “In de vissector wordt nog veel met traditioneel scherfijs gewerkt, terwijl er veel betere mogelijkheden zijn”, zegt Leon Hogervorst, productontwikkelaar en verkoper bij InterFresh Concepts. “Het Ice Pack XL neemt minder ruimte in dan scherfijs en weegt minder, waardoor de transportkosten lager zijn. Door de zachte, flexibele kussentjes worden drukplekken op of vorstschade aan de vis voorkomen.”
Voor visdetaillisten kan het Ice Pack XL goed worden gebruikt als coolpack, stelt Hoogervorst. “Visdetaillisten die scherfijs meegeven in een plastic zakje, lopen het risico dat de klant thuiskomt met een zak water, of nog erger, lekkend smeltwater op zijn vis. Het Ice Pack XL sluit zichzelf af nadat het is gevuld met water, waardoor je geen last hebt van lekkend smeltijs.” Onlangs is de Ice Pack XL verbeterd en voorzien van dubbelzijdig plastic. “Dit maakt het product nog gebruiksvriendelijker en zorgt ervoor dat de packs niet aan elkaar vastplakken”, licht Hoogervorst toe. Het Ice Pack XL kan worden hergebruikt en heeft een groot voordeel ten opzichte van kant-en-klare gelpads, vertelt de ontwikkelaar. “Het invriezen gaat veel sneller. Kant-en-klare gelpads nemen meer ruimte in; als je ze niet gebruikt, staat toch je halve vriescel ermee vol. In droge vorm passen er zeshonderd Ice Packs XL-vellen in één doos (28x40 cm).”