Barbecuevlees in top conditie verzenden
Barbecuevlees in top conditie verzenden
De zomer is begonnen en de barbecues staan weer te roken. Steeds meer consumenten hebben de weg naar de online slagers ontdekt. Online kan men voor een mooie prijs vlees bestellen van top kwaliteit. Maar hoe kan een webshop topkwaliteit leveren terwijl er vaak tot wel 24 uur aan verzendtijd is?
Vergelijk het verzenden van vlees met een dagje strand. Je gaat naar het strand en wil de gehele dag je eigen gekoelde drankjes drinken. Ook als je aan het einde van de dag besluit nog even langer te blijven hangen wil je dat elk drankje dat je uit je koelbox haalt koud is.
Hetzelfde geldt voor het verzenden van vlees; aan het einde van de verzendperiode wil je dat jouw barbecuepakket dezelfde temperatuur heeft als dat het had in de koeling. Als het pakket vertraging oploopt omdat de consument toevallig niet thuis is wil je dat de kwaliteit van het vlees gewaarborgd blijft.
De kunst van verpakken
‘s Zomers kunnen de temperaturen op lopen tot wel 30 graden Celsius. Niet bepaald bevorderlijk voor de kwaliteit van een stuks vlees. De verzendverpakking dient te beschermen tegen de condities van buiten af. Hiervoor worden isolatie dozen gebruikt. De isolerende wanden zorgen er voor dat de lucht in de wand stil komt te staan waardoor de overdracht van warmte tot een maximum wordt gereduceerd. Voor het verzenden van vlees wordt gebruik gemaakt van EPS of de EcoCoolBox. We zetten de voordelen op een rijtje:
EPS
- Hoge isolatiewaarde houdt de interne condities van de verpakking gelijk.
- Hoge stootvastheid zorgt ervoor dat het product gedurende transport beschermd is tegen schokken.
- Gebruiksvriendelijk en licht van gewicht
- Ongevoelig voor UV-straling, vocht en schimmels.
EcoCoolBox
- Hoge isolatiewaarde die gelijk is aan EPS
- Plat aan te leveren waardoor er minder ruimte in wordt genomen tijdens het opslaan van de dozen.
- Milieuvriendelijk en 100% gemaakt van karton.
- Recyclebaar.
- Gemakkelijk weer af te breken voor de eindgebruiker. De doos kan gewoon in de papierbak.
- Gebruiksvriendelijk en licht van gewicht.
- Geeft uw bedrijf een “groene” uitstraling. Zo laat u aan uw klanten zien actief bij te dragen aan het verbeteren van het milieu.
De kunst van het koelen
Net als in je koelbox met koude drankjes is een koelbox alleen niet genoeg om de gehele dag alles gekoeld te houden. Je voegt dus coolpacks of koelelementen toe om de temperatuur in de verpakking laag te houden. Bij het verzenden van barbecuevlees kan gebruik worden gemaakt van droogijs of koelelementen in de vorm van icepacks en gelpacks. Gelpacks en icepacks zijn gemaakt voor het waarborgen van een temperatuur tussen de 0 en 8 graden. De constante kou afgifte zorgt ervoor dat het vlees als het ware in een koelkast wordt getransporteerd. Maar wat is dan het verschil tussen icepacks en gelpacks? We zetten de voordelen weer op een rijtje:
Gelpacks
- Makkelijk in gebruik. De gelpacks hoeven alleen ingevroren te worden voor gebruik
- Constante kou afgifte
- Geschikt voor direct contact met levensmiddelen
Icepacks
- Geen opslag issues omdat de icepacks als platte vellen worden aangeleverd.
- Gemakkelijk te activeren door in een waterbad te dompelen.
- Optimaal koeloppervlakte door meerdere cellen.
- Flexibel en daardoor om het product heen te vormen.
- Geschikt voor direct contact met levensmiddelen
Voor meer informatie over het toepassen van de perfecte verzendverpakking voor uw product kunt u contact opnemen met onze adviseurs en verkoopafdeling.