Vocht in een verpakking is desastreus voor de kwaliteit van uw product. Vocht geeft bacteriën en schimmels de ideale voedingsbodem om snel te groeien. Door gebruik te maken van absorptiematten wordt het vocht uit de verpakking geabsorbeerd waardoor het product schoon blijft en de houdbaarheid wordt verlengd.
Werking en formaat
Smeltwater van scherfijs kan er ook voor zorgen dan uw vis of groenten in een natte verpakking komen te liggen. Door gebruik te maken van een vochtabsorber blijft uw product droog. Onze vocht absorptiematten kunnen tot wel 4 liter per vierkante meter aan water opnemen. Daarnaast bieden we ook absorptiematten met een kleinere vochtopname capaciteit. De opname capaciteit wordt aangeduid met het getal in te artikelomschrijving. Deze staat voor het aantal kubieke centimeter water per vierkante meter dat de vochtabsorber op kan nemen.
De absorberende matten zijn dun en kunnen van beide kanten vocht absorberen. Wanneer het vocht wordt opgenomen zwelt de mat op en verandert de inhoud in gel. De gel zit ingekapseld waardoor er geen vocht lekt. Onze absorbers zijn goedgekeurd voor direct contact met voedsel en werken perfect in combinatie met EPS, Plastic en Kartonnen dozen. In ons assortiment vindt u de standaard maten. Wij kunnen ook absorbers op maat maken. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.
Verschil tussen fishpads en meatpads
Onze absorbers worden aangeduid met FP of MP. De FP matten hebben een extra laag laminaat waardoor de absorber is ingesloten en wordt beschermt tegen beschadiging. Wanneer een aborptiemat zijn volledige capaciteit heeft bereikt wordt deze kwetsbaar. Daarom is het altijd belangrijk de juiste opnamecapaciteit van de absorbers toe te passen. In een visverpakking met scherfijs kan dit niet altijd goed worden ingeschat waardoor een extra laminaat laag gewenst kan zijn.
Naast ons standaard assortiment meat- en fishpads hebben we ook speciale absorptiematten voor fruit. Ook deze kunnen wij op gewenst formaat leveren. Vraag naar onze specialisten voor meer informatie.